Alla inlägg under juni 2016

Av Åsa Billefält - 1 juni 2016 06:33

Adjö maj för den här gången! Välkommen juni!
Nu står det inte på förrän det är skolavslutning och vår sjundeklassare ska avancera till åttonde. Phu vad tiden går! Men det ska bli skönt med sovmorgnar och skönt att slippa åka till resp från bussen.
Och maken jobbar två veckor till sedan går han på en välförtjänt semester! Så skönt det ska bli att ha honom hemma i flera veckor! Ja vi ska ju pyssla hemma men vi slipper gå upp i ottan och han behöver inte åka till jobbet.
I sommar ska vi fixa fönstren(kitta om och måla), byta ut trasiga reglar i taket på hönsgården, om vädret tillåter ska vi måla om huset och så finns det alltid trädgårdsjobb som klippa gräsmattan och rensa landen! Jag hoppas också att vi kan gräva ur uteplatsen och göra färdigt!
Våra tomatplantor har knopp! Jag som tänkt plantera om dem men det vete tusan om jag törs; i fall de störs av den processen. Paprikorna ska skolas om och då får de åka ut på förstukvisten. Nu är väl risken för frost över?
Löken och potatisen växer fint! Hoppas vi kan skörda de första till midsommarsillen! Jag ska rensa landet; den s k odlingsplätten och pallkragen för att så om blomkål, morot, purjo och sallad samt rädisor och rödbetor. Om två veckor ska vi skörda första vitlöken! Jag ska sätta de resterande klyftorna och låta de sitta ett år.
Vi gjorde en insats för jordgubbarna för någon månad sedan; planterade om dem med längre mellanrum och planterade skotten på revorna. Det är många som blommar eller står med knoppar. Jag hoppas årets skörd blir minst lika riklig som förra året. Sommaren är mer än en vacker tid; man kan odla egna grön- och rotsaker och därmed bli självförsörjande åtminstone några veckor. Snacka om närodlat; bara att gå ut och hämta in sallad eller vad det nu kan vara! Dessutom ekologiskt; vi använder varken bekämpningsmedel eller gödsel till våra grödor.
Ja det ska bli skönt med sommarlov och semester; vi behöver ladda batterierna alla tre!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards