Alla inlägg den 2 augusti 2016

Av Åsa Billefält - 2 augusti 2016 17:32

Ja jo det blev ju lite rensat men inte så mycket som jag hade tänkt. Det blir så när man samtidigt ska passa tvättmaskinen! Jag har tvättat och hängt ut tre maskiner. Alltså, jag har fyllt maskinen med smutsiga kläder inte tvättat själva maskinen ;-)! Det har blåst i dag så det var nog bra torkväder.
Maken fick hjälp av dottern att måla klart farstukvisten. Sedan tog vi lite lunch, smälte maten och tog en bär- och svamppromenad. Många kantareller och ungefär 0,5 L blåbär och några förskrämda skogshallon samt ett gäng trädgårdshallon.
Ja det är tajm att rensa bär; maken rensar svamp hör jag!

Av Åsa Billefält - 2 augusti 2016 11:02

Rejäl sovmorgon; strax efter 9.30 vaknade vi. Midna var på goshumör som vanligt, så vi låg kvar ca 15 minuter till. Skönt!
Efter kaffet ska vi fortsätta med gårdagens sysslor; maken målar på huset och jag rensar. Även om det är en hel del kvar så syns det skillnad. Det gjorde mycket att få bort den högväxta kvickroten och en hel del tistlar. Otyget växer ju mitt i bland gräslök och timjan - för att nämna några växter. På vissa ställen är jorden så hård att rötterna blir kvar; det är t o m för hårt för spaden! Eftersom vi ska lägga på ett lager med fräsch jord så måste gångplattorna tas bort; jag måste rensa under dem. Sedan är det väl ingen idé att lägga tillbaka dem? Inte innan nya jorden i alla fall. Fast det ska väl rensas minst en gång till innan jorden läggs på?!
Det är ett permeter mobile att rensa! Så fort man vänder ryggen till så växer det och bara att börja om. Dessutom behöver vi sätta någon buske som skuggar; solen gassar i princip från morgon till kväll över odlingsplätten. Där kanske vi kan plantera hasseln som skulle flyttas? Ja inte i själva odlingen men intill den? Kanske lite nära huset? Ja men då får man väl tukta den? Lite nära trekammarbrunnen också? De har ju lång slang så det bör funka. Jag får nog be maken vackert om grävhjälp; det känns i ben och rygg samt axlar att frun i huset slet typ tre timmar effektiv tid med att rensa. Får väl sätta fart på dottern så hon inte bara spelar TV-spel. Hon vill ju spara till en ny konsoll/spel så hon borde vara intresserad av att hjälpa till mot betalning. Det jobb som inte ingår i månadspengen får hon extra betalt för.
Det är dags att skriva inköpslista till Skaldjursfesten. Ja det är väl även tajm att börja handla. I morgon ska sillen läggas in. Gästerna tar med sig egna skaldjur och dryck. Värdparet (jag och min man) bjuder på sill och några olika sorters pajer. Enbart skaldjur blir man inte så mätt på.
En påtår innan vi fortsätter ute?

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards