Alla inlägg den 27 augusti 2016

Av Åsa Billefält - 27 augusti 2016 18:47

Nu är det äntligen gjort! Det blev 70 bullar totalt. Enligt receptet ska det bli 48 stycken.
Det blev en stor och fin deg. Fina och goda vaniljbullar. Dottern sade att de var godare än vanligt. Ja... Jag vet inte det; jag är ju inget fan av kaffebröd över lag men jag tycker om att baka! Är väl inte utbildad bagare och konditor för inte!
Det känns i hela kroppen. Bullbaket alltså. Det blir mycket stående; göra deg, knåda, göra bullar, vända på plåten och packa med mera. Men kul är det!
Min mamma bakade bullar för att man måste ha i frysen. Hon avskydde att baka kaffebröd men att älskade att äta. Matbröd var hennes grej. Faktum är att hon mer eller mindre bakade matbröd ända in till slutet. Sista dagen bakade hon. På kvällen, efter dödsbeskedet, åkte vi ut till hennes hus. Jag vill minnas att vi åt några skivor av hennes nybakade bröd. Hon var en hejare på matbröd! Men även på kaffebröd. Jag har ärvt bakintresset från båda mina föräldrar; även pappa tyckte om att baka. Men jag gick ett steg längre; jag utbildade mig till bagare och konditor.
Nu är bullarna packade och ska förvaras i frysen.

Av Åsa Billefält - 27 augusti 2016 08:53

Skönt att få sova lite längre på morgonen. Synd bara att jag vaknade före klockan. Nä jag ska inte klaga.
I dag ska vi väl börja skörda plommon. Jag ska baka vaniljbullar men det tar ju inte hela dagen.
Just nu ligger jag på soffan och softar. Dottern stövlade ned nyss och sitter nu och spelar ett av våra Zeldaspel. Där rök mitt filosoferande ;-)!
I natt hade vi tropisk natt. Varmt på dagarna och nästan lika varmt på nätterna - pust! Nej jag gillar inte den här hettan. Sol och värme; gärna det men inte den här intensiva hettan. Ni som gillar det får gärna göra det men respektera mitt tyckande i stället för att ordlöst nedvärdera min åsikt. Jag ska alltid respektera andras åsikter men min åsikt är och har alltid varit fel. Inte hos alla men hos relativt många.
Snart dags för frulle så jag kan sätta i gång bullbaket.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards