Alla inlägg den 19 augusti 2016

Av Åsa Billefält - 19 augusti 2016 12:55

En första kontakt är tagen! En kontakt som är väldigt viktig i mitt förhoppningsvis blivande företagande.
Jag ska under helgen knyppla ihop ett antal frågor och i början på nästa vecka ska jag boka en tid för ett möte. Hjärnan går på högvarv i detta nu; trots att jag vet i princip vad jag ska fråga så är det total kaos på hjärnkontoret! Jag får väl be min kära make (som vet HUR mycket jag älskar honom :-)) om lite hjälp på traven. Vissa frågor kommer generera följdfrågor. Det vore bra om han kunde vara med på mötet; dels för följdfrågorna men också för ett diskussionsunderlag mellan oss. Men det är utopi; han jobbar ju nu. Jag fixar mötet allena men det kan ändå vara skönt med back-up.
Jag är ju i alla fall ett steg närmare min dröm än jag var igår! Och skulle drömmen gå i kras så har jag i alla fall gjort mitt bästa! Om jag inte vågar kan jag heller inte vinna.

Av Åsa Billefält - 19 augusti 2016 10:31

Att det år 2016 fortfarande finns researrangörer som tillhandahåller olika slags djurshower är för mig obegripligt. Och att det finns underlag för detta spektakel är ännu mer ofattbart! Djuren kidnappas när de är mycket unga och får tillbringa livet i fångenskap under tortyrliknande förhållanden. Allt för att roa turister.
Har elefanter t ex setts cykla i frihet? Boxar björnar i det vilda? Det är bara två exempel.
Jag har skrivit på en protestlista via World Animal Protection Sverige som har skickat den till den researrangör som fortfarande erbjuder djurshower. Det bolaget låter fortfarande denna förnedring av djur fortsätta.
Djurungarna kidnappas, som sagt, när de är mycket unga och "uppfostras" och "tränas" med svält och misshandel. Tigrar drogas för att turister ska kunna klappa dem och ta selfies. Tack vare några som smygfilmat har sanningen uppdagats. Men slutar den här researrangören med djurshower? Nej.
Om inte protestlistor hjälper kan vi som kunder utnyttja vår makt genom att bojkotta den här researrangören och även andra som eventuellt också tillhandahåller elefantridning och vad det nu kan vara. Pengar styr och faller kundkretsen måste ju även detta bolag ge efter.
Jag skulle aldrig tänka tanken att vara åskådare på ett sådant vidrigt spektakel!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards