Alla inlägg den 1 augusti 2016

Av Åsa Billefält - 1 augusti 2016 15:26

Ogräset behöver man inte bekymra sig över; det växer vare sig det är torka eller översvämning! Fy så hårt och djupt en del sitter! Kvickroten har väl ett rotsystem som sträcker sig kors och tvärs över odlingsplätten. Tistlarnas rötter går lååååååångt ned och har utlöpare på härsan och tvärsan.
Det mest otacksamma arbetet trädgårdsmässigt är att rensa ogräs; så fort det kommer ett par droppar vatten växer det så det knakar!
Myror och spindlar finns det mycket av också. Daggmaskar har jag inte sett till i dag; det är väl för torrt och hårt i backen.
Gräslöken har vuxit sig stor och fin! Den satte vi för två år sedan och den växer på höjden och bredden. Persiljan har kommit fint. Dillen likaså; både den som planterades och den som såddes. Där växte det kvickrot och lite annat som jag inte vet namnet på. I Timjanplantan växte några små blad av Rölleka. Hm den sitter ju fast och "fint" den också. Marans otyg! Jag har väl hållit på i tre timmar effektiv tid! Jo visst syns det att det är rensat men det är långt ifrån färdigt!
Om vi tänker till så lägger vi på fräsch jord över sandblandningen. Rabarberna ska flyttas; antingen till lök- och potatislandet eller så gör vi ett eget kyffe till dem.
Jordgubbsplantorna borde grävas upp innan vi lägger på ny jord. De behöver nog gallras dessutom!
Nåväl, jag får rensa klart innan jag springer i väg och planerar nästa steg!

Av Åsa Billefält - 1 augusti 2016 10:24

Skönt att slippa gå upp 05.15 för att se till att kära maken skulle komma i väg ordentligt till jobbet. Klockan ringde tre timmar senare. Gick vi upp då? Nä, vi låg kvar i bingen. Vi hade en liten, diskret och nätt kelsugen hund mellan oss. Liten, diskret och nätt? Mmmm, lite lätt ironisk. En bulldozer på typ 25 kg som ålar och knölar runt mellan och över oss. Hon är mysig det lilla livet. Så kelig på morgnarna. Hon ska ligg på armen med benen i vädret; då ska vi klappa bröst och mage. Ett gäng pussar delas också ut. När det blir för varmt hoppar hon ned, lika elegant som en gasell - tror hon! Midna är bra mysig och fin; en diva som ska stå i centrum ;-). Gosmaja <3!
Ja nu går sommarlovet mot sitt slut. Bara att ladda inför den långa, mörka hösten. Enda ledigheten är höstlovet v 44! Maken laddar upp sina batterier med att måla klart huset. Han ska köpa bil också. Jag ska ta ett nappatag och rensa odlingsplätten. Bärnätet kan tas bort nu; jordgubbssäsongen är över! I alla fall i vår odlingsplätt. Likaså är smultronsäsongen slut.
Ja vi får ladda upp genom att ta sovmorgon den tid som är kvar. Passa på att slappa en stund före frulle och softa på kvällarna i soffan. Ja snart är sötebrödsdagarna över.
Jag måste sätta fart och skrida till verket ang mina planer/drömmar.
Sista uppladdningen handlar inte bara om att slappa utan även om att färdigställa diverse projekt.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards