Alla inlägg den 12 augusti 2016

Av Åsa Billefält - 12 augusti 2016 15:01

Nu har Pärlan 2 blivit utsmyckad av den allra första vaniljgranen! Maken har en limegran i sin pendlarbil.
Vi har varit inne i sta'n på shoppingturné; Bolaget, Mekonomen och ICA Maxi. Hej å hå... Alltid lika skönt att komma hem till lugnet.
Nu ska vi ta en tretår och vad vi gör sedan det vete fåglarna!

Av Åsa Billefält - 12 augusti 2016 10:54

I dag är det Happy World Elephant Day. Varje kvart dödas en elefant för betarnas skull och på grund av konflikter med människor. Många elefanter går en plågsam död till mötes; snaror och spjut som orsakar skador. Alltför många kalvar ser på när deras mödrar mördas. Kalvarna blir traumatiserade. Som väl är finns det även godhjärtade människor som viger sina liv åt att rädda de moderlösa kalvarna. Som t ex The David Sheldrick Wildlife Trust i Kenya. Daphne Sheldrick och hennes medarbetare gör en helt otrolig insats för att hjälpa kalvarna att överleva och återinföra dem till ett naturligt liv med en vild elefantflock. Man kan adoptera en föräldrarlös kalv och på så vis hjälpa till ekonomiskt. Jag gjorde det för några år sedan. Världsnaturfonden har också fadderskap och att man kan donera en slant. Min dotter ger sina mostrar och eller någon kusin ett bidrag till WWFs kamp mot elfenbenshandeln i stället för godis eller någon annan nyttopryl som julklapp.
Jag vill att dessa magnifika, vackra och intelligenta varelser ska få leva ett liv i frihet!
Fyra elefanter/timme; 96 stycken om dagen. Det blir 672 elefanter i veckan! 34 944 på ett år! Nästan 35 000 elefanter som får sätta livet till på grund av människan! Och minst lika många kalvar blir moderlösa. Hur kan människan vara så grym? Om mänskliga mödrar mördades framför sina barn skulle brottet fördömas direkt. Men elefanterna är ju bara djur? Tack vare WWF och The David Sheldrick Wildlife Trust samt ett antal andra eldsjälar finns det ändå hopp för elefanterna.
Jag ska ge en gåva till WWF i dag.

Av Åsa Billefält - 12 augusti 2016 09:29

Sista vardagen innan allvaret. Vad passar man på då att göra? Jo att slappa i bingen! Midna började morrgläfsa; hon ville gå ut. Maken morgonrastat henne i skrivandets stund. Jag hoppas han slappar en stund till ;-)! Han brukar vara lite 'tråkig' och fixa frulle när han kommer in med Midna. Nu tycker jag han kan lägga sig en stund till!
Det är så trivsamt att prata och skratta samtidigt som man slappar; det måste man unna sig ibland. Särskilt nu då allvaret står för dörren.
Eros har jamat och krafsat i dotterns rum; han vill ut! Athena ligger väl och halvsover eller sitter i fönstret.
Jag tycker vi kan fortsätta slappa men jag hör maken plocka ur diskmaskinen...

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards