Alla inlägg under februari 2017

Av Åsa Billefält - 28 februari 2017 14:05

Ja det blev sylt i dag också; drottningsylt. 750 gram sammanlagt.
I morgon planerar jag för jordgubbssylt. Sedan ska här bakas! Drottning-, Hallon- och Jordgubbsgrottor samt Drottningmuffins. Jag har skapat ett event; fikabrödsprovning där jag har bjudit in ett gäng. Och jag hoppas att firmanamnet är klart så jag kan ha infoblad att dela ut. Det börjar bli dags att fixa logga och förbereda för facebook- och hemsidan.
Nästan hela tiden poppar det upp idéer som jag vill genomföra!
Nu ska jag plocka ur och i diskmaskinen!

Av Åsa Billefält - 28 februari 2017 06:51

Det är glashalt på vägen och jag undrar om jag kommer i väg. Två bilar fastnade i backsnäppan utanför oss. Och jag ska åt just det hållet. De bilarna hade lite mer fart än vad jag kommer att ha. Jag svänger ut där lutningen börjar. Ena bilen slirade rejält men lyckades trixa sig loss. Åt andra hållet vägrar jag att åka; vid korsningen till stora vägen är det en liten backe med rätt så hög lutning och där fastnade jag förra året. Jag måste åka nästan ända upp för att se.
Ja vi får se! Jag ska iaf göra mitt bästa.
Avigsidan med att bo på landet är oplogade och hala vintervägar. Jag har stor respekt för väglaget. Igår gick det väl max 25 kilometer på grusvägen och 50 på stora vägen där hastigheten är 80. Den var bannemej inte saltad!

Av Åsa Billefält - 27 februari 2017 18:36

I dag har jag kokat hallonsylt. Ungefär 600 gram blev det. Två små á 100 gram och en på nästan 400 gram. Någon dag ska jag baka hallongrottor. Det tror jag inte att jag har bakat sedan mamma och jag bakade dem. Jag tror det var till julen 2009; hennes sista jul i jordelivet.
Jag kanske kokar drottningsylt i kväll. Tänkte testa att göra drottninggrottor och så tänkte jag baka drottningmuffins någon dag. Tänkte lägga upp ett litet lager inför ett kommande smakevent. Ja, det är mycket som snurrar på hjärnkontoret! Jag vaknade före fyra i morse och kunde inte somna om på grund av alla idéer som far kors och tvärs genom de små grå cellerna.
Jag är så ivrig med prislistan att jag slarvar! Men som tur är upptäcker jag det som är inkorrekt.
På bilden är en av de små burkarna med hallonsylt.

Av Åsa Billefält - 27 februari 2017 06:19

Tjosmisk så var sportlovet över. Måste ha varit snabbaste veckan någonsin; trots att jag var gräsänka tisdag till torsdag. Ja nu är det bara att ta nya, friska tag! Februari är slut i morgon. Sedan kommer mars.
Jag har antecknat priser och räknat fram kostnader och slutkundspriser. (TACK för hjälpen kära make <3! Vad gjorde jag utan dig?) Det ska jag fortsätta med eftersom jag bara har räknat på EN produkt. Lustigt egentligen; jag är inget mattesnille och jag exploderar när excel och jag inte är överens men att räkna på "prislistor" funkar utmärkt. Den löpande bokföringen klarar jag också av!
Funderar mycket på det som komma skall. Jag tycker Bolagsverket borde meddela att firman är registrerad snart så jag kan fixa med hem- och facebooksida med mera. Jag har en idé till logga.
Måste kolla upp hur det är med märkning; innehållsförteckningen alltså. Det är lite hårdare nu mot sist jag var i livsmedelsbranschen. Åtminstone uppfattar jag det så.

Av Åsa Billefält - 25 februari 2017 09:48

Nu gnuggas de små grå innanför pannbenet! Har påbörjat en råvarulista för att kunna göra en tillverkningslista. Idéer poppar upp och jag vill omvandla dem från teori till konkreta saker. Jodå, jag lider inte av brist på produktembryon precis :-)!
Har en liten idé inför starten... Men den idén är hemlig än så länge...
Åh jag vill sätta i gång NU! Men det är typ tre veckor kvar.
Jag hoppas Bolagsverket godkänner mitt företagsnamn så jag kan sätta i gång med lite reklamrelaterade attiraljer.

Av Åsa Billefält - 24 februari 2017 10:44

I måndags fick jag äntligen i gång mitt bank-id. Gick in på Bolagsverket och kunde äntligen ändra uppgifterna. Tack min kära make för hjälpen! Jag hade exploderat utan din hjälp <3!
Igår skickade jag in blanketten för att registrera livsmedelsanläggning. Den 20 mars har jag tänkt starta.
Nu ska det handlas en del grejor som jag behöver; stavmixer till exempel. Skrivaren ska kollas; funkar den eller inte?! Logotype ska utformas. Facebooksida och hemsida ska fixas till. Allt det ska ordnas när jag har papper på att mitt tänkta firmanamn har godkänts av Bolagsverket.
Frysen ska tömmas och frostas av - inom en snar framtid. Jag bör även fixa några hyllplan eller liknande att förvara mina bakformar på.
Ja bollen rullar...

Av Åsa Billefält - 23 februari 2017 09:59

Jag tänkte börja dagen med en kortis. Kommer ut på vägen; rena isgatan! Det går inte att gå. Jag slirade och Midna slirade. Det blev en längre rastning. Och det får bli flera varv runt både hus och tomt under dagen. Det är ju nackdelen när det slaskar och fryser på! Vädret kunde väl bestämma sig?! Jag ska salta vid infarten så kära maken inte glider när han kommer hem i kväll och jag måste salta vid trappan.
I dag mår jag bra! Det var väl något tillfälligt jag fick natten till igår. Men nu är frun i huset fit for fight! Jag ska ta hand om diskmaskinen, frysa in soppa och ta reda på torr, ren tvätt för att sätta på någon maskin. Ett varv med snabeldraken skadar nog inte heller! Det går för runt.
Jag hoppas solen värmer så pass att skridskobanan försvinner.

Av Åsa Billefält - 22 februari 2017 19:25

För det mesta är Athena och Midna som hund och katt; är inte överförtjusta i varandra. Men de har sina stunder då de accepterar varandra. Som nu. De sover väldigt nära varandra. Så söta! Det är inte ofta de sover så nära varandra. Man får passa på att njuta av den ögonfägnaden och föreviga med en bild.
Eros låg också och sov med dem men hann hoppa ned innan jag skulle ta bilden.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards