Alla inlägg under februari 2017

Av Åsa Billefält - 22 februari 2017 11:15

Snön ramlar ned och det är runt nollan. Blöt och tung snö som tynger ned grenarna på träden. Jag hörde ett träd braka ihop i skogen vid pumphuset när jag rastade Midna för någon timme sedan. Blir inga promenader i dag; bara längre rastningar. Jag har blivit risig under natten och Midna halkade/klev snett igår på den sista promenaden. Hon haltade lätt igår på vänster bak, hon reagerade inte när jag kände på benet och i dag är hältan borta. Men jag tycker ändå att hon ska ta det lite lugnt i dag. Och det passar bra när jag inte är fit for fight.
Jag har bett dottern att hämta ved så vi har till i kväll. Hon gillar inte vedboden ens i dagsljus.
Undrar hur länge snöovädret varar. Och hur länge snön får ligga. Jag hoppas det är kvar på fredag; då kan vi dra när hela flocken (exklusive katterna) är samlad. Kära maken är ledig då. Då kan vi prova min röda lilla kälke. Ja och ta med matsäck! Det är så sportlov ska vara! Förra året satte vi rattkälken bakom Midna och hade en ryggsäck med kaffe, varm O'boy och mackor samt vatten till vovven. Vi satt/stod ute på en snötäckt åker och fikade. Jag skulle vilja ha en riktig hundsläde/pulka.

Av Åsa Billefält - 21 februari 2017 18:03

Det är ganska jobbigt att gå i en och en halv, två decimeter snö. Grusvägen är fortfarande oplogad. Midna och jag har promenerat över fem och en halv kilometer sammanlagt i dag. En dryg kilometer av dem fick hon dra pulka med en stenplatta i. På hemvägen fattade hon galoppen och travade på fint. Vi hade henne kopplad eftersom det kan komma bilar och vissa som kör här kan leka i vinterväglaget. Midna kan bli skrämd. Och pulkan var inte så tung och om den hade vält så skulle stenplattan ramlat ur. Nu är vovven trött; hon ligger på soffan och sover.
Eros har inte varit ute många minuter under dagen; han gick ut och fem, tio minuter senare ville han in. Athena har retat Midna; hon stod på köksbordet och tuggade på tulpanerna, slickade på burkar som dottern ställde ut när hon städade kylen. Ja de är roliga di små liven!

Av Åsa Billefält - 21 februari 2017 10:41

Jag trodde knappt mina ögon när jag tittade ut genom fönstret vid 04.20 Det var alldeles vitt. Äntligen snö! -0,6 enligt termometern. Härligt! Hoppas det får ligga kvar.
På med tevatten och duka fram frukost till kära maken, hänga kallingar och strumpor på elementen samt hänga fram skjortan som var minst fuktig. Jag drack en kopp te tillsammans med honom, han ska på jobbresa och kommer hem på torsdag. Ganska skönt att få lägga sig igen och titta in i huvudet. Midna och jag gosade en stund innan morgonrastning och frukost. En kopp kaffe och sedan ut för att såga av ett smalare träd som stack ut en bit i körfältet, sedan såga ved av det och lägga på den lilla traven som torkar till nästa säsong och sedan till hönsgården för att slå bort snön från taket. Jag skickade ut dottern för att skotta vid brevlådan och infarten. Det är ju sportlov och hon kan behöva använda andra muskler än de mellan haka och näsa samt tummar respektive fingrar! Hon är pratglad och spelar TV-spel :-).
Vi ska passa på att dra med Midna nu när det är snö. Dottern föreslog pulkan; den glider lätt över snön. Ja vi får se vad vi använder. Vi ska inte ut just nu i alla fall. Midna åt en sen frukost och behöver vila magen ett tag till.

Av Åsa Billefält - 20 februari 2017 10:02

Jag behöver väl knappast berätta hur skönt det var att slippa gå upp före fem? Det låg en kelig hund i bingen - som vanligt. Hon ålade och kröp för att sedan kasta sig på maken. Där låg hon och njöt medan vi klappade henne. Det är något av en morgonritual. Skönt att slippa kliva upp tidigt. Och skönt att kunna ligga kvar en stund.
Nu har vi sportlov men utan sportlovsväder; det är grått och vått ute. Jag vill ha snö och minusgrader!
Vi ska nog bära in den sista halvkubiken av veden i dag. Det finns plantor som behöver skolas om och nya frön som ska sås. En och annan växt behöver nog byta jord också. Ett par tvättmaskiner skadar nog inte heller. Ja det finns alltid något att göra!
Eros väntar på att få gå ut men sopbilen måste komma först. Athena ligger väl på en stol och knoppar. Vi ska ta en promenad med Midna om en stund.
Men först: JAVA!

Av Åsa Billefält - 19 februari 2017 09:38

Ja då var det söndag då. Det kommer riktigt kraftiga vindbyar emellanåt. Nockplåten på hönshuset har skallrat under natten. Huset och fönstren har knakat i vinden. Det är grått; inte bara himlen utan hela luften är grå och de flyter nästan ihop vid horisonten. Vinden vrålar utanför husknuten. Det är ingen storm, åtminstone inte än.
Talgoxen sjunger sin vårsång. Men den sången är egentligen en revirmarkering, har jag hört. Sant eller inte; det är ett vårtecken.
Nu har vi en vecka ledigt: SPORTLOV! Det ska bli skönt. I morgon är kära maken ledig! Men jag är tyvärr gräsänka från tisdag till torsdag :-(.
På schemat i dag: en promenad med Midna och kånka ved. Vi ska skola om någon planta som vi sådde förra veckan och vi ska fröså mera; bland annat blomkål. Jag ska även göra grönsaksbiffar eftersom familjen ska äta kycklingburgare. Grönsaksbiffarna gör jag efter eget huvud med lök, morot, palsternacka och zucchini som smaksätts med chili och örtkryddor. Visst är de i frysdisken goda men hemgjort är både godare och billigare. Och de innehåller säkert mindre kalorier än de färdiga. Jag ska faktiskt göra smeten redan nu så får den mumma till sig under dagen.

Av Åsa Billefält - 18 februari 2017 09:55

Åh så skönt att få sova ända till åtta på morgonen. Och sedan kunna ligga kvar i bingen och gosa med den morgontrötta hunden. Som hon håller på; kråmar sig på rygg för att riktigt tala om att det är gostajm. Hennes morgonpussar är extra "goda".
I dag fixade kära maken frukosten; te och smörgås. Jag åt en knäckemacka med räkost. Nu ska vi strax dricka kaffe.
Vi ska kånka ved under dagen, antar jag. Ja vi ska ta en promenad med Midna också. Hon har just ätit sin frukost och måste vila på maten. Det var lite segt för henne att få i sig maten trots att hon fick en slurk fil på. Men jag lyckades lura henne; jag tog fram rapsoljan och låtsades hälla det över maten. Då slank det ned!
Men vilket vackert vackert! Strålande sol på en molnfri himmel och kylig, krispig luft; så härligt! Ja det ska bli härligt med en promenad sedan. Nu; KAFFE!

Av Åsa Billefält - 17 februari 2017 08:52

Åh så skönt att få sova till 06.30 men jag vaknade 05.30 och var klarvaken. Men jag behövde inte gå upp utan kunde fortsätta ligga under täcket och pilla navelludd. När klockan vrålade en timme senare låg gosmaja på rygg. Då var det tajm att kela, enligt Midna. Ja inte är jag hårdhjärtad av mig; klart man gosar med vovven! Det är extra mysigt att gosa med en morgontrött hund. Sedan bara att gå ned och fixa frulle; i dag skippade vi gröten och åt macka med te. Sedan tog jag och Midna en förmiddagspromenad. Kära maken hämtade upp oss när han kom från bussen där han släppt av dottern. 2,3 kilometer blev det! Bättre än inget. Jag ska ta en till promenad om ett tag. Nu vilar vovven på maten. Större hundar ska göra det annars ökar risken för magomvridning/magomvändning. Det kanske är så med små hundar också men jag har ingen erfarenhet av småhundar.
I dag är det fredag och helgen står för dörren. Vi ska väl kånka ved; det är det enda jag vet som står på programmet. Funderar på mat. I kväll blir det tacos och vi ska göra egen kryddblandning. Den man köper innehåller så mycket socker. Någon gång ska vi göra egen hot sauce. Bättre att göra eget; då kan man reglera sockermängden. Vi ska äta fisk någon dag. Fisk minst en gång/vecka. Torsk eller lax. Och så en dag till... Maken vill säkert ha kött och det vill nog dotra också. Jag funderar på att göra morotsbiffar eller grönsaksbiffar. Åh grönsaksbiffar innehållandes morot, lök, palsternacka och zucchini - yummi! Smaksätta med diverse örtkryddor och chili, spiskummin och paprikapulver. Bättre att göra egna än köpa halvfabrikat! Synd att jag inte har grejer hemma.
Filosofera lite innan påtåren...

Av Åsa Billefält - 16 februari 2017 08:55

Visst märks det att vi går mot ljusare tider? När jag kom hem efter att ha skjutsat dottern till bussen bytte jag jacka och tog en promenad med Midna. 1,74 kilometer och bara en enda godis i belöning; vid vår postlåda. Jätteduktig! Då blir "mamma" glad och stolt. Ibland går hon änglalikt; jag får nästan titta efter om jag har en hund i andra änden ;-)! Det fanns mycket att nosa på; spår av hundar, rådjur och räv. Grannen 600 meter bakom oss driver ett hundpensionat och de går med hundarna förbi oss och bortåt där vi gick.
Ja det var den påtåren det... Tugga i sig en banan och försöka kånka ved? Nhäe, jag sitter nog en stund till under filten och filosoferar över ljusets inverkan.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards