Alla inlägg under september 2014

Av Åsa Billefält - 8 september 2014 09:29

  JA!!! Nu börjar det vända! Allvarligt! Seriöst! Bihåleinflammationen börjar sakta men säkert ge sig av   ! Ja men fortsätt; snabbare takt tack! Igår kväll kände jag äntligen en förbättring i det allmänna hälsotillståndet. Jo visst har jag både snuva och hosta kvar men inte lika intensivt som härom dagen. Orken börjar komma tillbaka! JIPPI! Å, jag som är så sugen på att baka!

Vad har jag gjort då?   I helgen har vi varit ute och jobbat i trädgården.   Maken har klippt gräs och vi har plockat fallfrukt, jag har börjat rensa i ena landet, vi har planterat växter   vi fick av moster i lördags. Vi fick bland annat Stormhatt och Rudbeckior. Ja, jag vet att Stormhatt är en giftig växt. Därför sitter den i ena hörnet ned mot skogen.

Vi ska ta reda på fallfrukten. Eller det blir ju jag eftersom jag är hemmafrun  ! Jag ska bland annat göra äppelsylt. Det är egentligen som äppelmos fast med skurna bitar och en touch av kanelstång. Jag ska göra mos också samt äppelkakor - både stora och små.   Maken ska ha med sig till jobbet och bjuda kollegorna. Jag ska göra små äppelkakor i typ mazarinformar fodrade med mördeg och toppade med kokos eller kanel-kardemummasocker. Hoppas vi har kardemumma....

Nej, nu är det hög tid att sätta fart; diskmaskinen är full av ren disk och det hänger fuktig tvätt på stolarna i köket som torkar av värmen från vedspisen.   nr två är redan uppdrucken.

  Nåja, äntligen känner jag orken flöda!

Av Åsa Billefält - 4 september 2014 19:57

  Drömmen om en torsdagskväll med familjen; en lyssnar på musik i sitt rum och den andra surfar på plattan medan fotbollen skrålar i TVn   ! Nu saknar jag badkar; i så fall hade jag lagt mig i ett bad med väldoftande skum  . Men kära maken tittar inte så ofta, till hans fördel  ! Men när han gör det så gör han det med besked! Jodå, så är det. Ja jag är nog vrång som inte gillar FOTBOLL! Men det är ju fotboll jämt och samt! Väldigt ofta. För ofta! Om jag, för en gångs skull, tittar på TV nog 17 ska det zappas över till den där förnicklade fotbollen! Nej, jag ogillar inte fotboll; jag HATAR fotboll!

Nä nu ska jag svida om till nattlinne.

  

Av Åsa Billefält - 4 september 2014 13:20

  Har faktiskt suttit och nickat till i soffan, riktigt skönt! Jo, jag gick ut och tog tag i rabatten; rensade och satte fyra Kungsängsliljor. Sedan in och vila några minuter; därefter fick Athena komma ut på promenad. Hon smög på hönsen och gjorde utfall men som tur var skyddades de av staketet. Hon jagade gräshoppor och fick sig ett par små mellanmål.

Det tog på mina krafter att vara ute men samtidigt skönt att få något gjort och att vistas ute i den friska luften. Även katten blev trött av promenaden och allt smygande och jagande; hon sover så sött på soffan - en liten dunboll på filten  !

Det går fort att tappa krafterna men inte lika fort att få dem tillbaka!

Av Åsa Billefält - 4 september 2014 10:27

  Jaha... viljan finns men resten då? Jag börjar bli rastlös! Det är tråkigt att bara sitta/ligga på sofflocket men vad göra då orken inte hänger med i viljans tempo? Bara göra någon liten, lagom aktivitet vore ju inte fel. Jag vet ju precis VAD som skulle passa en sådan här härlig och   höstdag   ! Ja, bara att klä på sig och gå ut! Kungsängsliljorna ska ned i backen, i den lilla rabatten intill garageväggen! Där syns de vackra klockorna i vår/sommar då de blommar. Min landskapsblomma är en mycket vacker växt med sina rutiga eller enfärgade hängande klockor.   Maken ska få en näckros i dammen vi ska anlägga nästa vår/sommar.   Dottern har blåklint som förhoppningsvis kommer igen nästa säsong, beroende på om den tog sig då vi flyttade den när det var så hett.

Jo, jag går ut en stund så kan jag dricka   för tredje och sista gången! Rabatten; here I come  !

Av Åsa Billefält - 4 september 2014 08:44

  Redan torsdag! Men det var ju nyss måndag... Dagarna går snabbare och snabbare; kan det bero på att dagarna blir kortare?   Fast då skulle jag ju vara utvilad... Om dagarna blir kortare blir ju nätterna längre?! Så vitt jag vet har dygnet 24 timmar. Inte sjutton är jag utvilad när klockan skriker nedanför sängen.

Nåja, helgen närmar sig med stormsteg! Vad ska vi hitta på då? Städa hönshuset, åka och klaga på laddningskabeln till telefonen   (knappt två månader och det är glapppis i den!), börja med veden. Ja, det finns alltid att göra. Får se hur mycket frun i huset orkar med. Jag är sugen på att baka! För drygt en vecka sedan bakade jag kolakakor. Och det var så roligt! Dottern och jag ska ju snart sätta fart med julbaket. Vi kan lika gärna börja före höstlovet. Men då måste ju kyl/frys vara fixad först. Drygt två veckor har vi levt utan den. Som tur är fick vi låna min ena systers kylboxar.

Av Åsa Billefält - 3 september 2014 09:04

Tulpan- och Kungsängsliljelökar införskaffades i söndags. Frågan är bara var de ska sättas. Vi ska ju inte ha rabatter längs husväggarna utan vi ska dränera. Ja och så tänker vi ju inte sätta lökar som de där marans gnagarna ska mumsa på! De rabatter som finns, eller resterna av dem, är invaderade av möss. Ingenting hjälper! De måste väck så de inte flyttar inomhus...

Men blomsterlökarna då...

Ett gäng lökar kan ju sättas i rabatten vid garaget; irisarna får ju ändå inga blomstänglar. Kanske skulle sätta Kungsängsliljorna där? Ja, då syns de från köksfönstret!

Tulpanerna vill jag ha någonstans mellan förstukvisten och grinden. Jo det var ju så sant! Där ska vi ju anlägga grusgång och en rundel med växter! I mitten ska den vita pionen stå, hade jag tänkt. Synd bara att jag inte är fit for fight än! Då kunde jag ju staka ut grusgång och rundel. Om det inte vore för det hemgjorda partytältet... Men nu är det ju slut på Garden Parties, vi får sätta upp det i sommar på ett annat ställe av vår 3609 kvm stora tomt.

BTW, tulpanerna är så mörkt violetta att de ser svarta ut. "Svarta" tulpaner hade vi i rabatten vid första stället vi bodde på i Eskilstuna. De symboliserar en lyckligare del av barndomen. Kungsängsliljan är min landskapsblomma; jag är född i Uppland. Jag har även den uppländska flaggan uppsatt på fasaden till garaget.

Jag vill ha flera blomsterlökar; narcisser, snödroppar, pärlhyacinter, hyacinter, tulpaner i olika färger!

Av Åsa Billefält - 2 september 2014 09:55

  Inte ska väl klaga men det ÄR minst lika jobbigt med en rinnig nos som en täppt; same same but different... Har ju lagom låtit som en elefant, gått och satt mig så är det dags igen! Men en täppt kran är ju lika illa. Nja, kanske värre. Jo, det är det.

Och så hostan! Den marans hostan som hotar att tränga sig upp från botten på lungorna och ut i det fria - när som helst på dygnet, vid minsta lilla ansträngning! Ja, jag vet... det är bara en förkylning som gått över i bihåleinflammation. Vad är det mot ebola i Västafrika? Vi har mycket att vara glada över i Sverige fastän vi gnäller om allt och aldrig tycks vara nöjda! Yttrandefriheten är ett privilegium; jag får tycka/säga nästan vad jag vill utan att riskera mitt liv.

Vissa saker är rena rama I-landsbekymmer. Ta den här ice-bucket challenge t ex; vi häller vatten över oss medan i vissa delar av världen dör människor pga brist på, framför allt rent, vatten! Det går väl lika bra att donera pengar till ALS-forskning utan att hälla vatten över sin lekamen? Ja, syftet med uppmärksamheten är uppnådd nu! Vatten är en resurs vi inte ska slösa med, det sade alltid min pappa under min uppväxt.

Vad blir nästa grej? Någon måste väl ändå komma på något nytt; utmana en vän, en kändis att göra det här för att donera pengar till det här?! Döda flugor    och skänka pengar, öronmärkta till deras arbete för att stoppa    elfenbenshandeln, till WWF? Tio kronor/fluga om du får XX    likes på facebook eller instagram? Nä, jag tycker det är lite makabert. Det går, som sagt, bra att skänka pengar till forskning och välgörenhet ändå! Min åsikt. Jag respekterar givetvis mina medmänniskors åsikter i frågan, även om de inte tycker som jag!

Vilka funderingar i Paradiset...

Av Åsa Billefält - 1 september 2014 10:10

  En strålande vacker brittsommardag, åtminstone hittills. Synd att jag inte orkar vara ute och njuta av den friska, något kyliga höstluften då jag drabbats av bihåleinflammation  ! Det blir till att   på soffan tills   dottern ska hämtas. Nja, inte hela tiden förstås; måste ju ta in lite mer ved. Målet är att få handdukarna i köket torra så jag kan tvätta sängkläderna; det är banne mig dags nu. Egentligen för länge sedan! Nu börjar högen i smutskorgen minska och de rena kläderna i byråerna öka samt handdukarna blir fler och fler i duschrummet - äntligen kan vi bädda rent i kväll! Två veckors tvätt släpar efter; det var ungefär så lång tid det tog att renovera duschrummet. Regnet gjorde så vi inte kunde torka tvätten ute och inne är det begränsat utrymme på torkställningen plus att det torkar inte lika snabbt inomhus. Nåja, nu börjar vi komma i kapp!

September... Höstmånad. För bara en dryg månad sedan campade vi i Malmköping där t o m JAG badade! Tiden går... alltför fort!

Men det är bara att gilla läget och ta en dag i sänder!

Vi har ju något roligt att se fram emot... OM allt fortsätter klaffa får vi en ny familjemedlem i oktober/november  :  ! Nu håller vi tummar och tår, ja allt som bara går!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards