Alla inlägg den 2 juli 2016

Av Åsa Billefält - 2 juli 2016 21:24

Å vad arg och sur jag är på mig själv! Skulle ju göra praliner. Det går ju jättebra UTAN choklad! Jag var så säker på att vi köpte härom dagen.
Men... efter en stund mindes jag! Jag höll i förpackningen men ställde tillbaka den i hyllan. Bra Åsa! Fint!
Jag kom på att det kunde nog finnas annan choklad. När jag väl hittade choklad var det för sent att sätta i gång någon tillverkning. Ja ja det är ju en dag i morgon också...

Av Åsa Billefält - 2 juli 2016 18:17

Nu ska jag smälta maten och ta ett glas rosé. Efter vilan/uppladdningen ska jag göra något som jag tycker är jättekul. Det var länge sedan jag utövade detta; praliner. Jag har ett förflutet inom konfektyrbranschen och har inte tillverkat tryffelpraliner sedan dess. Maken tycker nog att jag är tokig ;-)! Han förstår inte att jag har tålamod. Men det är ju så kul! Det är kreativt; tryffelrecepten är till 90 % egna påhitt.
Härom kvällen hittade jag på ett nytt recept med vit choklad som bas. Jag är inte så förtjust i vit choklad men till just den här smaken passar vit choklad bäst. Både maken och jag gissade på det. Mörk choklad; nä då tar kakaosmaken över. Mjölkchoklad; på något sätt känns det inte som om det passar ihop med just det här.
Hur som helst ska det bli spännande att smaka! Och roligt att tillverka :-)!
Nä nu ett glas rosé och sedan uppleva gamla minnen!

Av Åsa Billefält - 2 juli 2016 08:16

Nu är jordgubbarna och smultronkullen nätade. Har börjat skörda jordgubbar, lök, vitlök, potatis och smultron. Inget smakar bättre än egenodlade och egenskördade bär och frukt med mera! Snart dags att skörda sockerärtor!
Vi har rensat bland odlingarna, fågeldammen och maken har målat de nya reglarna vi köpte i veckan. Vi hade planerat att börja borsta ena långsidan men antingen har tiden inte varit på vår sida eller så regnade det. Nu, i skrivandets stund, regnar det. Jag är den enda som är vaken. Midna sover vid mina fötter.
Undrar vad vi gör i dag... Skulle behöva plantera mer fetblad i stenringen runt dammen och mandelblom i bersån samt klippa ned syrenerna. Fast å andra sidan finns det lite att göra inomhus också. Jag ska baka kardemummakrans och bullar. Det passar ju bra en dag som denna!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards