Alla inlägg den 5 juli 2016

Av Åsa Billefält - 5 juli 2016 18:55

Förra året köpte vi en äppelformad barnpool till Midna men det blev inte riktigt väder för att inviga den och så blev hon ju sjuk. I dag tog dottern och jag tag i saken! Jag fyllde i vatten, någon decimeter högt i den. Hon var skeptisk först men dottern lockade med morotsslantar. De sjönk till botten och Midna klev försiktigt i med en tass, sedan två och till slut stod hon med alla tassarna i poolen och hon körde ned nosen under vattnet och tog morotsslantarna i munnen. Hon gick ur och lade dem på gräsmattan och så i igen. Midna åt upp dem när hon förstod att vi lade tillbaka morotsbitarna i poolen igen.
Jag tror hon tyckte det var skönt. Hon blängde surt på fåglarna som flög förbi. Sedan låg hon i skuggan och njöt.
Hon var jätteduktig; knappt någon lek med kopplet och bara ett par tokrace i cirklar.
Ska se om vi kan hitta någon vattenleksak till henne. Hon blev klart aktiverad av leken med morotsslantarna. Det var en bra idé att ta fram plastbaljan till henne; svalka och aktivering i ett! Nästan som ett kinderägg ;-)!
Nu smälter hon maten i svalkan från fläkten, ligger på sin nytvättade filt i soffan.

Av Åsa Billefält - 5 juli 2016 08:32

Ja det är ju bara att bita i det sura äpplet och stiga opp. Jag har ju enbart mig själv att skylla; eller vi får skylla oss själva! Ingen tvingade oss att titta på nästan ett helt avsnitt av Nord och syd till 01.30
Steg upp för snart 1 timme sedan - utan klocka! Då hade maken redan stigit upp och plockat ur diskmaskinen. Att han är uppe före mig händer inte ofta ;-)!
Eros rann ut genom dörren när maken ställde ut diverse återvinningspåsar. Athena och Midna slappar i soffan; den ena på ryggstödet och den andra med huvudet på sin nytvättade filt med resten av kroppen i hörnet av soffan. Hon har inte varit ute än, visar inget tecken på att behöva eller vilja det heller. Midna är en morgontrött vovve, nästan lika morgontrött som Offelia (en Liten Münsterländer som mina föräldrar hade).
Nu gick kära maken ut för att fortsätta måla. Jag ska se om vi kan hjälpas åt när han har använt skyliften färdigt. Även om det gick att viktmässigt stå två stycken så finns det inte utrymme. I stort sett halva gaveln kan målas från marken.
Hmmm jag tror han glömde sin vattenflaska! Jag gjorde i ordning en åt honom eftersom han drack enbart kaffe och någon klass II öl igår. Han slarvar med vätskeintaget, den lilla raringen.
GÄSP... nä om jag ska rasta vovven och ge henne frukost så ska jag göra lite nytta! Tvätta och hänga ut, verkar vara bra torkväder. Ja bara att resa på sin lekamen och kasta in i maskinen för att sedan gå ut med fröken Trötter.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards