Alla inlägg den 12 juli 2016

Av Åsa Billefält - 12 juli 2016 15:17

Eros hade så bråttom ut förut. Då var det ju uppehåll. När regnet började strila gick jag ut och ropade på honom. Just som jag skulle gå in såg jag honom komma springandes på vår lilla vägsnutt. Han hade så bråttom att komma in att han nästan flög upp för trappan. Jag lyfte in en våt och smutsig katt.
Athena och Midna har legat och tittat in i hjärnkontoret. Eros sprang upp, tror jag. Annars ligger han väl bland klänyporna i tvättkorgen. Trötta/småsega fyrfotingar. Ja en annan är väl inte direkt pigg som en lärka heller precis... Det var ju risk för åska under dagen. Jo det känns i huvudet! 9 av 10 gånger stämmer det faktiskt; jag får åskvarning genom något "fenomen/syndrom". Den bästa förklaringen jag kan ge är någonting som känns som mellan tung i huvudet och huvudvärk.
Jag undrar om fyrfotingarna känner något liknande? De känner ju av elektriciteten långt före åskans första knall.
Undrar om åskledare är väldigt kostsamt? Borde nog investera i en sådan. Visserligen har vi höga träd men det är ingen garanti att blixten INTE slår ned i huset! Vi hade höga träd på tomten där vi bodde för 40 år sedan och blixten slog ned i huset; elledningarna mellan inner- och ytterväggen brändes sönder. Jag kommer fortfarande ihåg åsksmällen som fick huset att "hoppa", ljudet av den fräsande blixten och lukten. Lukten av sönderbrända ledningar, skräcken av två människor (mamma och jag) och vår Grand Danois samt att det luktade... blixt. Jag kan inte beskriva just den lukten annat än som *blixt*. Det var en särskild lukt som jag aldrig kommer glömma. Inte heller glömmer jag att huset lika gärna kunde ha gått samma öde till mötes som elledningarna. Änglavakt.
Undrar vad som rör sig i t ex Athenas huvud nu när hon sover?

Av Åsa Billefält - 12 juli 2016 09:43

I dag är maken hemma, arbetar visserligen men han behövde inte gå upp 05.15
Det var visst risk för åska och regn under dagen och det var grått på himlen för typ 1 timme sedan. Nu ser det ut att spricka opp. Men jag törs inte hänga ut tvätt på tork. Det jag tvättade igår har blivit rått under natten. Måste sätta på fläkten så torkar det fortare. (Tack min <3 make för hjälpen)
Midna hade en mygga under ögat när hon och maken kom in från morgonrastningen. Hon har bromsbett på nosbenet. Marans otyg! Nej sommaren är verkligen inte hennes årstid! Värmen gör henne stingslig och slö. Under promenaderna (inte alla) pyr överskottsenergin över; hopp- och bitattacker. Vi vet att det är lek men hon måste veta att man leker inte på promenader och det gör ont när hon hoppar och bits. Hon stänger av öronen helt och hållet. Ja det är bara att köra repris på förra hösten; koppelträning och längre rastningar samt promenader där vi hämtas upp av maken. Och mer drag när temperaturen tillåter. Jag vill ha en cykel så kan vi cykla alla tre när hon drar t ex dottern. Midna behöver lite hjälp att komma i gång vid starten. Och jag har väl nämnt det förut; men vi måste fixa skrindan så hon kan dra den! Hon är livrädd för skaklarna. Det är en hund i panik när hon har dem fast i selen. Hon gillar den vanliga selen men den sele som "tillhör" skrindan avskyr hon. Och vi gillar den inte heller; det ser ut som att den inte sitter bra.
Det är i alla fall tur att vi har "poolen" som hon kan glöta och leka i under varma dagar. Då är hon ju i vår närhet också. Hennes humör är bättre efter flera timmars lek i "poolen". Hon älskar att plocka ur morotsbitar som vi slänger i. Ja vår lilla vovve är en riktig pajas :-D! Som uppfödaren sade; man måste ha humor om man har en Malamute.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards