Direktlänk till inlägg 25 januari 2017
Det blev en mazarinkaka igår i alla fall! Och fin blev den om jag får säga det själv. Det blev deg över som jag stoppade i frysen. Jag ska baka små, alltså vanliga, mazariner någon dag; några formar finns kvar.
Det är lustigt; det finns hur många runda formar som helst men inga ovala! Mazariner ska vara ovala, tycker jag, men mazarinkaka kan vara rund.
I dag ska jag baka matbröd. Tänkte ha i havregryn och, om vi har,vetegroddar eller om det är rågkross. Lite nyttigare än bara vanligt vitt bröd. Det finns fint rågmjöl som skulle kunna användas. Ja man kan ha i nästan vad som helst; det är bara fantasin som sätter gränserna. I morgon ska jag också baka matbröd; tomatbröd. Det är saftigt och gott. Jag har lovat mig själv att baka mer matbröd; dels är det godare och så vet jag VAD som är i! Sedan behöver jag inte baka matbröd på någon vecka eller två. Bara att ta fram ur frysen och tina efter behov. Min mamma var en hejare på matbröd. Faktum är att hon mer eller mindre bakade ända in i det sista. Hon älskade att baka matbröd men inte kaffebröd. Jag är tvärtom; älskar att baka kaffebröd men inte matbröd. Något som jag inte har bakat på evigheter är wienerbröd. De blir ju inte så frasiga hemma som på ett bageri men lika goda - om man gillar wienerbröd vilket jag inte gör! Jag jobbade på ett bageri för många, många år sedan och då slog jag säkert upp mot 10000 wieneråttor på en dag. Maskinen mer eller mindre spottade fram hundratals degremsor, jag kan fortfarande höra ljudet från maskinen. Degen gjordes på 20 liter vatten. Där snackar vi deg! Då fick jag avsmak för wienerbröd. Konserveringsmedel använder jag inte i kaffe- och matbröd! Saft och sylt måste konserveras annars möglar det på nolltid. Men förutom det så använder jag inga konserveringsmedel. Matbröd håller sig fräscht minst sex månader i en frys som håller - 18 till - 20. För kallt är inte bra då kan det bli frostskadat och smaka "frys".
Oj oj nu är det länge sedan jag bloggade! Men det har sina orsaker..! Först och främst har jag haft en period med mycket jobb. Fått vikariera för kollegor och några extra jobbpass. För snart två veckor sedan däckade jag under natten. Feber. Ont i...
På kvällskvisten har jag och fästmannen fixat med belysning och fortsatt med timret. Några timmar ute i oktoberkvällen. Lite kyligt. Det ska bli gott med te när fästmannen kommer in. Han plockar undan ute och släcker samt stänger. Nu fryser jag. Ha...
Skönt med sovmorgon. Och skönt att slippa gå upp och skjutsa dottern. Gårdagens jobb känns i axlarna i dag. Åtta timmar storstäd, ja jag skulle ljuga om jag påstod att det inte kändes. Nu inmundigar jag dagens första balja java. Och det smakar finf...
Ett par morgnar har jag fått skrapa rutorna på bilen. I morse var det regn. Det märks att hösten bli mer och mer intensiv; kvällar och morgnar är väldigt kyliga. Även dagarna är kyliga trots att solen tittar fram då och då. Det har gått så fort; nys...
Då är det sista September i dag. För fem dagar sedan firade jag och fästmannen åtta månader som officiellt par. Det har gått fort; väldigt fort. Och det känns fortfarande bra :-)! För en tid sedan fick jag frågan om jag var lycklig tillsammans med fä...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|