Alla inlägg under augusti 2016

Av Åsa Billefält - 12 augusti 2016 09:29

Sista vardagen innan allvaret. Vad passar man på då att göra? Jo att slappa i bingen! Midna började morrgläfsa; hon ville gå ut. Maken morgonrastat henne i skrivandets stund. Jag hoppas han slappar en stund till ;-)! Han brukar vara lite 'tråkig' och fixa frulle när han kommer in med Midna. Nu tycker jag han kan lägga sig en stund till!
Det är så trivsamt att prata och skratta samtidigt som man slappar; det måste man unna sig ibland. Särskilt nu då allvaret står för dörren.
Eros har jamat och krafsat i dotterns rum; han vill ut! Athena ligger väl och halvsover eller sitter i fönstret.
Jag tycker vi kan fortsätta slappa men jag hör maken plocka ur diskmaskinen...

Av Åsa Billefält - 11 augusti 2016 20:52

Det har varit en vacker och solig dag som övergick till en lika vacker och kylig kväll. Luften är härligt klar och kylig som en höstdag i september!
Vi har hämtat makens pendlarbil. I morgon ska jag nog köpa den första vaniljdoftgranen till samlingen.
Jag rastade Midna nyss och den kyliga luften slog emot oss; riktigt skönt! Vi tog en lov ned mot plommonträdet och det dignar av kart! Tur att maken stöttade den nedersta grenen.
Nu har solen gått ned nästan helt; bara ett ljust lysande band syns på himlen i väster.
I morgon ska jag plocka hallon och kanske kan jag få maken att gå med trimmern så vi kan lägga plattor.

Av Åsa Billefält - 11 augusti 2016 10:49

Slutet på sommarlovet närmar sig med rasande fart. Det är redan torsdag! Och i eftermiddag kommer en mycket god vän med sin sambo på en fika!
I kväll ska vi köpa makens pendlarbil! Nu är det dags att påbörja en ny samling av vaniljwunderbaums i Pärlan 2! Och skivorna ska plockas ur Pärlan 1.
I ärlighetens namn ska det samtidigt bli skönt att komma in i vardagens lunk igen. Då kan jag skissa på min dröm i lugn och ro för att sedan prata i genom den med maken. Han är något av en djävulens advokat; ifrågasätter för att få mig att tänka efter. Jag kör gärna på när jag får en idé men han drar i bromsen och får mig att tänka efter och vidareutveckla idéerna.
Fast samtidigt kommer jag sakna de lata dagarna med sovmorgnar.
Snart är hösten här (förlåt mig <3 make) och det innebär behagligare temperatur, framför allt för Midna! Då kan vi dragträna och gå promenader. Jag måste skaffa en cykel. Någon måste ju agera "hare" :-)!
Sätta lite fart och plocka lite innan gästerna kommer?

Av Åsa Billefält - 10 augusti 2016 11:11

Jaha, mindre än 12 timmar kvar tills <3 maken och dottern kommer hem från besöket hos makens son. Midna längtar; jag sade att pappa och syrran skulle komma hem i kväll, då satte hon sig vid dörren och viftade på svansen. Hon är lite nedstämd när flocken är splittrad. Att Eros går ut och in är hon van vid men hon verkar inte vänja sig vid att "alfahannen" åker i väg (ytterligare ett skäl till tidig pension, älskling :-)!). Dottern ser hon som ett kullsyskon och vill mer än gärna leka med henne. Ja det är roligt med djur! Fast inte fullt så kul när Eros kommer hem med en sork! Vilket han gjorde nyss. Han lade den bakom dörren på farstukvisten. Jag bar in honom och ska ta bort äcklet när han lagt sig på soffan och somnat.
Tiden går fort! Och det är bara några dagar kvar! Det var ju Midsommar nyss! Ja ja bara att bita ihop och gilla läget.
I kväll blir det nog en brasa; det är kyligt inne. Athena kröp in under filten men gick då jag öppnade när Eros skrek utanför.
Jag pratade nyss med maken och dottern; de var på sightseeing och skulle åka hemåt vid 15-tiden. Om de åker nonstop bör de vara hemma vid 20-20.30, beroende på trafik.
Onsdag... vad ska jag hitta på tills de kommer hem? Diskmaskinen ska tömmas och fyllas, ta in ved - om det finns kvar i vedboden. Tvätten är dessvärre inte torr så jag kan inte ta reda på den än.
Jag tror jag blrjar med en påtår!

Av Åsa Billefält - 9 augusti 2016 16:55

Inte 17 går dagen så här långsamt när maken och dottern är hemma! Det blåser ju halv storm ute; Midna och katterna har sovit, nåja vilat i alla fall. Katt- och hundsovarväder. Jag har tvättat två maskiner och diskat en. Jo jag gick en promenad 6.10 i morse. Sedan har jag faktiskt inte gjort så mycket. Jag ska göra muffinssmet vad det lider. Måste bara göra plats i kylen.
Jag ska nog banne mig tända i kaminen i kväll! Alla fönster är stängda och långbrallor plus strumpor på men det är kyligt ändå. Jag sitter i soffan under min nya, mjuka och gosiga pläd som jag fick av en mycket god vän i lördags. Även katterna gillar den.
Det börjar kännas att jag gick upp 5.15; har ju vant mig av med det under sommaren. På måndag börjar allvaret igen.
Klockan är inte 17 ännu men det känns som om den är 21!
Om drygt ett dygn kommer min älskade make och dotter hem. Det är ett långt och segt dygn som ska gås i genom. Men jag behöver inte gå upp i ottan i alla fall!

Av Åsa Billefält - 9 augusti 2016 07:33

Ja då har sista veckan börjat. Sista slapparveckan för det här sommarlovet. Tisdagen har börjat blåsigt och kyligt; långbrallor och jacka på under morgonpromenaden! Midna var jätteduktig; travade så fint under hela promenaden!
Jag hade tänkt baka muffins i dag men glömde göra smet igår. Ja ja, får göra smeten i dag och baka i morgon i stället.
Eros hade bråttom ut. Athena sitter på mitt ben och mjölktrampar. Midna ligger bakom soffan och vilar efter frukosten. Maken och dottern är på väg söder ut; de ska hälsa på makens son. De kommer hem i morgon kväll. Ja det är ju bara att vänja sig; nästa vecka börjar skolan och arbetet.
Jag ska börja skriva ned vad jag behöver för att starta min verksamhet, skissa på affärsidé osv. Där efter ska jag göra prioriteringar; vad är viktigast och vad kan vänta.
Nä nu ska jag fixa påtår och sedan sätta i gång en tvättmaskin eller två!

Av Åsa Billefält - 8 augusti 2016 11:40

Jag upprörs av alla kränkningar och allt våld som våra medmänniskor utsätts för. Det blir bara värre och värre! Eller? Kanske beror det på att de utsatta vågar berätta/anmäla?
En mycket god vän skulle sitta ute och njuta av sommarvädret med sin sambo. Helt oprovocerat blev de nedsparkade! Min väns sambo fick flera sparkar i ansiktet/huvudet och min vän fick också någon spark i huvudet. Det blev ambulans för min väns sambo och polisanmälan, remiss till ögonklinik osv. Vad är det för värld vi lever i? Var det ett hatbrott? Min vän och hans sambo är ett homosexuellt par. Lever vi inte på 2000-talet? Fast vissa lever väl år 2000 före Kristus medan vi andra lever 2016 efter Kristi födelse! Vi är fria att älska vem vi vill inom lagens ramar. Jag har inga problem med gaypar; det är inte läggningen som är avgörande! Det är attityden hos vissa människor som är allt annat än önskvärd.
Om nu någon stör sig på två förälskade män så är det väl bara att titta åt ett annat håll! Måste man misshandla för att de är gay? Då tänker jag så här: om de är så hatiska mot homosexuella att de måste misshandla; då kanske de är rädda för att de kanske är attraherade av män? Ofta är det ju så att det man är rädd för ska förtryckas eller utrotas... eller något liknande.
Alla brott och kränkningar är vidriga; sex- och våldsbrott i synnerhet!
Vad är det för värld min dotter och hennes kompisar med flera växer upp i? Jag vill inte att den här känslokalla världen ska förgifta mänskligheten. Vi måste stå upp för de mänskliga rättigheterna! Kärlek är en mänsklig rättighet!
Så, igen; vad är det för värld? Hur har det blivit?

Av Åsa Billefält - 7 augusti 2016 18:41

Skaldjursfesten igår blev lyckad och feststämningen kom när jag duschat och bytt om. Min syster överraskade med jättegott bröd som hon hade bakat. Tyvärr blev det inga bilder tagna. Inte av mig i alla fall.
I dag har vi plockat ned och undan. Vi har varit på ett shoppingcentra där dottern köpte två par jeans. Sedan var vi och tittade på en bil; maken behöver en pendlarbil. Ja den var intressant; i slutet av veckan betalar vi och hämtar den. Jag tar självklart V70:n :-)!
Jag har pratat med familjen om mina "planer" och de är med på noterna! Nu börjar pappersjobbet med att skriva ned det som är nödvändigt. Som t ex försäljning; hur når jag ut till slutkund. Ja det är mycket att tänka på. Dotra kan nog hjälpa mig med hemsidan.
Nu är vi så mätta efter att ha ätit rester (sill och pajer samt kräftströmming) att magarna står i 180 grader! Nu ska maten smälta tillsammans med något glas vitt. Sedan tänkte jag (försöka) ta hjälp av min <3 make att skissa fram affärsidén.
Vi ska även fira Eros! Han fyller fyra år i dag. Han, Athena och Midna ska få tonfisk och någon räka att festa på.
Jag skördade de första körsbärstomaterna i kväll; så underbart gott med solmogen, egenodlad tomat!

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards