Alla inlägg under augusti 2016

Av Åsa Billefält - 17 augusti 2016 10:10

Grå grå grå... och blåst. Känns riktigt höstaktigt i dag. Känslan av att lägga sig i sängen och dra täcket över huvudet är ganska lockande. Men tyvärr går det inte; jag har lite annat att göra. Bädda, plocka ur och i diskmaskinen och dammsuga för att nämna några saker. Fast det är ju mysigt med Athena i knät, Eros som spinner nedanför soffan och Midna som vilar med halva kroppen under bordet.
Jo hösten är nära; bockjakten började igår. Hönsen är fortfarande inne.
Undrar om en tredje kopp java får en att bli piggare? Kan ju plocka ur maskinen medan javat kokar; så är DEN sysslan utförd ;-)! Jo det får nog bli så...
Oj vad det blåser! Det viner och löven prasslar samt att trädkronorna vajar nästan olycksbådande. Jo nog är det höstlikt i dag.

Av Åsa Billefält - 16 augusti 2016 08:55

Igår konstaterade jag att Tornseglarna har flugit i väg. Det är ett tecken på höst, i alla fall i mitt tycke.
Midna och jag tog en rejäl promenad för att möta maken. Det var en jättemysig promenad! Hon var jätteduktig! Förutom när vi gick förbi där det finns hund. Då drog hon, ställde sig på bakbenen och snodde så jag nästan snubblade på henne. Den hunden har sprungit ut från tomten så de har hälsat på varandra och Midna funkar lite så här: en gång hälsat; alltid hälsa! Men sedan gick hon som en ängel. 7,3 km hann vi gå, då möttes vi av maken.
När vi kom hem åt hon kvällsmaten och sedan var hon trött. Det var knappt hon orkade gå ut på nattarastningen.
Igår gick jag nästan 19000 steg (nästan 10,5 km) på hela dagen. Jag är riktigt nöjd med starten av den här veckan.
Det blir promenad i eftermiddag/kväll också. Får se hur långt vi hinner då; det är utopi att tro att vi går drygt 7 km varje gång vi möter maken.
Det är dessutom koppelträning för att få bukt med hennes fula ovana att hoppa och tokspringa. Hon har sina stunder då hon bara hoppar och bits samt tokrejsar. Det är jobbigt; hon stänger av öronen och hon väger väl 25 kg. Om hon börjar promenaden med hopp så tvärvänder jag och promenaden uteblir. De allra flesta hoppen kommer när vi vänder för att gå hem. Kortare promenader brukar hon gå finfint. Men hon är av en ras som behöver motion. Hon behöver även jobba fysiskt men det är för varmt för drag. Jag ska köpa cykel så kan vi cykla hela familjen medan Midna drar t ex dottern. Vi måste fortfarande fixa draganordningen på skrindan; hon är livrädd för skaklarna. Rattkälken och pulkan får hon dra när och om det blir snö. Hon får dra ved på pulkan i vinter.

Av Åsa Billefält - 15 augusti 2016 13:22

Då så, då var det färdigbakat! I alla fall muffins. 16 stycken drottningmuffins; 1/4 sats. Maskinen tar inte så mycket mer. Lagom mängd eftersom jag bara har en muffinsplåt.
Jag höll på att glömma dra ned värmen... Det hade inte varit så lyckat. Brända muffins; vad arg på mig själv jag hade blivit! Fast då hade fåglarna - både vilda och 'tama' - blivit glada!
Om jag blir nöjd och får bra respons tänker jag baka fler drottningmuffins i veckan :-)!

Av Åsa Billefält - 15 augusti 2016 08:11

Jaha, nu är Dagen här! Tack sommarlovet och semestern för den här gången!
Då var det dags att ställa klockan på 5.15, se till att maken kom upp och titta in i huvudet en stund. Dottern har upprop och börjar lite senare än normalt. Midna är lite olycklig nu när flocken är splittrad. Jag lovade henne att hon får följa med mig när jag går och möter honom i eftermiddag/kväll. Då blev hon så glad; hon trodde nog att vi skulle gå då jag nämnde det.
I dag ska frun i huset baka drottningmuffins. Det ska bli spännande; har aldrig gjort det förut. Men det blir säkert gott! Dessutom är det mindre socker i smeten; använde steviasocker i smeten i stället för vanligt socker.
När jag kommer hem från att ha skjutsat dottern till bussen ska ja fixa påtår, öppna åt katterna (de är i dotterns rum, det är hög risk att Eros smiter med oss ut), släppa ut Eros och sedan ta itu med diverse sysslor. Bakar gör jag när dottern är hemma från skolan. Det är så kort dag att jag hinner knappt sätta i gång med muffinsarna, det är ju lite pyssel med dem :-)!
Ja i kväll får vi se hur maken har haft det första dagen på jobbet. Jag tänkte skicka med ett par muffins i morgon som hans kollegor får smaka. De blir bortskämda med olika sorters fikabröd.

Av Åsa Billefält - 14 augusti 2016 08:18

Jaha! That's it! Sista dagen. Vaknar till en gråmulen och regnig söndag. Det smattrar mot fönstret och träden gungar i takt med blåsten. Kommer en och annan kraftig vindpust. Tuppen gol nyss i hönshuset. Maken halvsnarkar bredvid mig, annars är det bara regnet och vinden som hörs.
En dag som denna vill man bara ligga i sängen! Men det går ju inte; vi ska in till sta'n. Jag måste ha muffins formar och en muffinsplåt. Tänkte baka drottningmuffins.
Midna gillar inte regn men snöstorm däremot fungerar bra. Ja hon är ju en vintrig hund så det är väl inte så konstigt!
Nu är det någon som drar stora, tunga timmerstockar....

Av Åsa Billefält - 13 augusti 2016 12:11

Det är nästan skamligt att ens tänka på hur dags vi åt frulle i dag. När jag väckte maken var klockan över 10! Midna hade bara bråttom att gosa och busa. Hon och jag lekte/busade lite; jag krafsade på lakanet under täcket och gjorde olika blåsljud. Jag tror inte att maken uppskattade det...
Jag dukade fram och fixade frulle samt rastade Midna - nästan samtidigt ;-)!
Dotra har spelat TV-spel en stund och nu är det makens tur. Alla fyrfotingar verkar ha inspirerats av vår lättja; Midna vilar efter en sen frukost (hon kräktes på rastningen), Athena sitter i fönstret och Eros ligger på golvet nedanför mig.
Det finns lite som skulle behövas göras! Men... njae. Det är ju snart tajm för dajm så att säga. Lite slö de sista dagarna får vi väl vara?

Av Åsa Billefält - 12 augusti 2016 15:01

Nu har Pärlan 2 blivit utsmyckad av den allra första vaniljgranen! Maken har en limegran i sin pendlarbil.
Vi har varit inne i sta'n på shoppingturné; Bolaget, Mekonomen och ICA Maxi. Hej å hå... Alltid lika skönt att komma hem till lugnet.
Nu ska vi ta en tretår och vad vi gör sedan det vete fåglarna!

Av Åsa Billefält - 12 augusti 2016 10:54

I dag är det Happy World Elephant Day. Varje kvart dödas en elefant för betarnas skull och på grund av konflikter med människor. Många elefanter går en plågsam död till mötes; snaror och spjut som orsakar skador. Alltför många kalvar ser på när deras mödrar mördas. Kalvarna blir traumatiserade. Som väl är finns det även godhjärtade människor som viger sina liv åt att rädda de moderlösa kalvarna. Som t ex The David Sheldrick Wildlife Trust i Kenya. Daphne Sheldrick och hennes medarbetare gör en helt otrolig insats för att hjälpa kalvarna att överleva och återinföra dem till ett naturligt liv med en vild elefantflock. Man kan adoptera en föräldrarlös kalv och på så vis hjälpa till ekonomiskt. Jag gjorde det för några år sedan. Världsnaturfonden har också fadderskap och att man kan donera en slant. Min dotter ger sina mostrar och eller någon kusin ett bidrag till WWFs kamp mot elfenbenshandeln i stället för godis eller någon annan nyttopryl som julklapp.
Jag vill att dessa magnifika, vackra och intelligenta varelser ska få leva ett liv i frihet!
Fyra elefanter/timme; 96 stycken om dagen. Det blir 672 elefanter i veckan! 34 944 på ett år! Nästan 35 000 elefanter som får sätta livet till på grund av människan! Och minst lika många kalvar blir moderlösa. Hur kan människan vara så grym? Om mänskliga mödrar mördades framför sina barn skulle brottet fördömas direkt. Men elefanterna är ju bara djur? Tack vare WWF och The David Sheldrick Wildlife Trust samt ett antal andra eldsjälar finns det ändå hopp för elefanterna.
Jag ska ge en gåva till WWF i dag.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards