Alla inlägg under juli 2016

Av Åsa Billefält - 7 juli 2016 20:07

Maken rensade "rabatterna" i bersån innan jag och dottern kunde klippa syrenerna. Lite vatten eftersom det var torrt. Jag flyttade även några Mandelblommor som planterades intill kanten inåt mot uteplatsen.
Nu är det bara - hm - att gräva ur, lägga täckduk, sandlager och plattläggning kvar. Fast det blir nog inte i år :-(. Huset är inte färdigmålat och på måndag börjar maken jobba. Vi ska byta ut bågarna; snickra egna portaler. Åtminstone bör en av dem bytas ut snarast; kaprifolen växer så det knakar! En tentakel har klättrat nästan ända upp upp till bågen.
Den blommar nu och den doftar sååååå gott! Det påminner mig om mosters sommarstuga; hon hade kaprifol vid altanen. Vi hade också kaprifol vid vår altan när jag växte upp. Det är något visst med kaprifol och dess doft. Fjärilar och humlor älskar den!
Minst tre knoppar på ena rosen vid huvudportalen! Det är lila rosor; jättevackra! Den ros vi ersatte den som dött växer också så det knakar! Men inga knoppar. Åtminstone har jag inte sett någon på den.
Vi ska lägga ett jordlager över "rabatterna" och täckbark. Det blir nog ett lager sågspån först som skydd mot frosten och kylan. Man vet ju inte om det blir vargavinter eller inte. Och det vore synd om fler rosor skulle dö.

Av Åsa Billefält - 7 juli 2016 15:13

Vår "vän" råbocken är en riktig rackare; han har ätit upp smultronen vid eken, våra svarta vinbär (en klase kanske) och vår ena lilja. Vacker är han den busen! Inte speciellt skygg; jag tjoade åt honom igår kväll men han brydde sig inte.
Vad ska han ge sig på här näst? Salladen? Kanske skulle näta in pallkragarna... Nog för att jag tycker det är trevligt med besök av rådjur så vill jag inte få grödorna uppätna. (Vi har haft tur ändå; vildsvinen hade ju kunnat äta upp vår potatis. Och förstört landet.) Han kan väl käka upp ogräset istället? Nåja, han är ju en ungdom; en pinnbock, så han lär sig om inte annat i august när bockjakten går av stapeln att passa sig för homo sapiens.

Av Åsa Billefält - 7 juli 2016 08:41

Å vad skönt att få sova en hel natt! I natt slapp jag ligga vaken och vara pigg ;-).
Dotra har tid hos tandläkaren nu på förmiddagen vilket innebar en tidig... are uppgång än annars. 07.30 skrek alarmet. Vi brukar gå upp vid 9-tiden... Inte ens Midna är sugen på att gå ut före 09.00
I dag fick hon gå ut före 08.00 Maken tog en morgonprommis med henne och Eros hack i häl medan jag fixade te osv.
Strax dax att fixa java; då kanske eventuellt man vaknar till? Ja man kan ju göra som grodan; leva på hoppet :-0!
Java var det, ja - GÄSP!

Av Åsa Billefält - 6 juli 2016 19:35

Vi har varit ute många timmar i dag; maken klippte gräset, dottern började skrapa farstukvisten och jag flyttade Fetblad till ringen runt fågeldammen. Nu ska jag smälta maten och sedan vattna och ta in tvätten. Där efter ska jag ta hand om min självspricka på foten; den ömmar rejält!
Nu sitter vi i soffan alla tre med fläkten som svalkande roterar från sida till sida. Dotra spelar TV-spel. Andra dagen i rad som vi är utan TV. Det är faktiskt skönt att slippa Rapport och Aktuellt (förlåt <3 make).
Det har varit jobbigt att vistats ute p g a den gassande solen. Och alla marans bromsar! De har exploderat fram. Stora är de också. Något bett gjorde så ont att jag skrek. Flugorna kröp nästan in i rumpan på Midna. Hon har haft roligt i sin pool; krafsat och kört ned noset. Hon satte sig i den och blev jätterädd! Det märktes att hon tyckte om äppelpoolen.
Nä nu ska jag ta in tvätten!

Av Åsa Billefält - 6 juli 2016 10:49

Å vad kul det är att vakna kl 04.00 och vara pigg som en mört! Naturligtvis är jag ironisk. Så jobbigt; så tråkigt! Då är det tur att man kan rensa t ex mejl i mobilen.
Sista gången jag tittade på klocken var 05.30 Zzzzzz
En timme senare ringde klockan; skulle hjälpa maken att komma upp. Skyliften skulle lämnas in senast 08.00 i morse. Men jag kunde ju lägga mig och titta in i huvudet igen! Jodå jag beckade in med Midna på armen. Men jag vaknade knappt 30 min senare av ett oidentifierat ljud. Jag hörde men såg inget. När jag hör något men inte ser blir jag tokig! Jag gick ned och såg att maken hade problem att komma i väg med skyliften; fukten i gräset i kombination med en lite lutning gjorde att framhjulen slirade. Jag klädde på mig och gick ut för att bistå min något irriterade make.
Han skulle knuffa på bilen medan jag gasade. Men först ville han se om något hjul slirade mer än det andra. Jag skickade i drive och gasade; slir... Maken hade en bit planka som han lade vid högra hjulet men det slirade så mycket att jag inte kom upp. Nästa instruktion: backa ca 50 cm och ta sats. Jag gjorde som han sade och då gick det! Han hade lite problem att komma i väg där ekipaget stod, det var väldigt fuktigt i gräset. Bilen är framhjulsdriven.
Jag kunde åter inta horisontalläge i bingen med en hund på armen.
Maken väckte mig när frullen var klar. Vilken frulle! Ägg, sallad, gurka och paprika. Och så te så klart. Bäst vi satt och intog frullen hörde vi steg från övervåningen, steg i trappan. Dottern hade vaknat själv kl 09.00 Undrens tid är ännu inte förbi.
Maken rastade Midna när han var klar och jag dukade av, lade upp tonfisk med p-piller till Athena och mätte upp torrfoder med ägguletopping till Midna. Eros följde med maken och Midna på förmiddagspromenad.
Lite småtrött efter att ha varit vaken under sena småtimmar alternativt arla morgon.

Av Åsa Billefält - 5 juli 2016 18:55

Förra året köpte vi en äppelformad barnpool till Midna men det blev inte riktigt väder för att inviga den och så blev hon ju sjuk. I dag tog dottern och jag tag i saken! Jag fyllde i vatten, någon decimeter högt i den. Hon var skeptisk först men dottern lockade med morotsslantar. De sjönk till botten och Midna klev försiktigt i med en tass, sedan två och till slut stod hon med alla tassarna i poolen och hon körde ned nosen under vattnet och tog morotsslantarna i munnen. Hon gick ur och lade dem på gräsmattan och så i igen. Midna åt upp dem när hon förstod att vi lade tillbaka morotsbitarna i poolen igen.
Jag tror hon tyckte det var skönt. Hon blängde surt på fåglarna som flög förbi. Sedan låg hon i skuggan och njöt.
Hon var jätteduktig; knappt någon lek med kopplet och bara ett par tokrace i cirklar.
Ska se om vi kan hitta någon vattenleksak till henne. Hon blev klart aktiverad av leken med morotsslantarna. Det var en bra idé att ta fram plastbaljan till henne; svalka och aktivering i ett! Nästan som ett kinderägg ;-)!
Nu smälter hon maten i svalkan från fläkten, ligger på sin nytvättade filt i soffan.

Av Åsa Billefält - 5 juli 2016 08:32

Ja det är ju bara att bita i det sura äpplet och stiga opp. Jag har ju enbart mig själv att skylla; eller vi får skylla oss själva! Ingen tvingade oss att titta på nästan ett helt avsnitt av Nord och syd till 01.30
Steg upp för snart 1 timme sedan - utan klocka! Då hade maken redan stigit upp och plockat ur diskmaskinen. Att han är uppe före mig händer inte ofta ;-)!
Eros rann ut genom dörren när maken ställde ut diverse återvinningspåsar. Athena och Midna slappar i soffan; den ena på ryggstödet och den andra med huvudet på sin nytvättade filt med resten av kroppen i hörnet av soffan. Hon har inte varit ute än, visar inget tecken på att behöva eller vilja det heller. Midna är en morgontrött vovve, nästan lika morgontrött som Offelia (en Liten Münsterländer som mina föräldrar hade).
Nu gick kära maken ut för att fortsätta måla. Jag ska se om vi kan hjälpas åt när han har använt skyliften färdigt. Även om det gick att viktmässigt stå två stycken så finns det inte utrymme. I stort sett halva gaveln kan målas från marken.
Hmmm jag tror han glömde sin vattenflaska! Jag gjorde i ordning en åt honom eftersom han drack enbart kaffe och någon klass II öl igår. Han slarvar med vätskeintaget, den lilla raringen.
GÄSP... nä om jag ska rasta vovven och ge henne frukost så ska jag göra lite nytta! Tvätta och hänga ut, verkar vara bra torkväder. Ja bara att resa på sin lekamen och kasta in i maskinen för att sedan gå ut med fröken Trötter.

Av Åsa Billefält - 4 juli 2016 14:01

Nu är det inte många praliner kvar! Så kul det var/är att tillverka dessa ätbara saker! Inte för jag vet vad vi ska göra med allihop ;-)... Jag var mest nyfiken på hur många det blir på en sats, i detta fall en halv. Jo jag är nog lite tossig när allt kommer kring :-0! Men så'n är jag och det står jag för. Jag blev tappad i golvet som liten och det har satt sina spår :-p!
Nu är det lite dötid innan sista rycket kan göras. Jag hoppas all tryffel går åt; konfektyren jag använder till skalen börjar sina och jag har inget mer att fylla på. Beräkningen verkar hålla; jag räknade med 60 st/halv sats och det har jag fått ihop med de som står i kylen. Vilket mattegeni jag är ha ha ha! Bättre att räkna med för lite än tvärtom.

Presentation


Billefalts

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Bloggportalen

Gästbok

Katt


Ovido - Quiz & Flashcards